Believe | Pray for the world

18 Believe | Pray for the world

Afgelopen vrijdag waren wij van plan te gaan genieten van ons heerlijke weekendje weg naar Zandvoort toen wij ’s avonds het vreselijke nieuws kregen van Parijs. Overal op het nieuws en social media werd gesproken over de aanslagen in Parijs. Het was nieuws waar je werkelijk niet om heen kon. Iedereen wist het en iedereen had het er over. Er wordt geroepen dat de wereld in brand stond, maar dat was volgens mij daarvoor ook al.

Overal op social media, internet, radio en tv ging het over de vreselijke gebeurtenissen waarin teveel mensen om het leven zijn genomen. Overal zag je het logo voorbij komen met de tekst #prayforparis. Zelf heb ik dit toen ook op instagram gepost. Mensen gingen massaal hun profielfoto veranderen op Facebook met de Franse vlag. Het komt allemaal zo dichtbij dat het mensen raakt en dat mensen geschokt zijn en misschien bang worden dat het ook bij ons kan gebeuren.

Maar wat gebeurd er met al die andere landen waar al maanden lang dit zelfde aan de gang is. Kijk bijvoorbeeld naar Kenia waar afgelopen week ook ruim 140 mensen op een schoon zijn neergeschoten. Over de gewelddadige daden buiten Europa wordt weinig aandacht besteed. In wat van samenleving leven wij dan? Besteden wij alleen aandacht aan de mensen die dicht bij ons wonen, dus in Europa, omdat wij samen een verbond hebben door de Europese Unie? Of gaan wij aandacht besteden aan de mensen over de hele wereld is dit soort benauwde situaties omdat wij allemaal op dezelfde wereld wonen? Ik vind dat het belangrijk is om hier bij stil te staan en dat wij ons niet mogelijk leiden door wat er allemaal in de media wordt verteld.

Laten we met z’n allen niet zeggen #prayforparis, maar #prayfor the world! Ik geloof dat dit meer effect en een groter bereik zal hebben dan dat we alleen voor Parijs bidden.

Ik wil hiermee niet zeggen dat de gebeurtenissen in Parijs niet erg zijn, want dat zijn ze zeker! Maar de gebeurtenissen in de rest van de wereld moeten geen ondergeschoven kindjes worden.

With Love,
Suzan.

Advertenties

2 gedachtes over “Believe | Pray for the world

  1. Mooi geschreven, een duidelijk en eerlijk bericht. Het zet me aan het denken, je heb namelijk gelijk. Er zijn zoveel erge dingen aan de hand in de wereld die mogen zeker niet vergeten worden! Goed dat je hierover geschreven hebt x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s