Believe | Geef nooit op

Ravijn - bewerkt_Fotor
Tijdens het Connect weekend, wat heeft plaatsgevonden eind augustus, hebben wij enorm veel meegemaakt. We hebben daar geleerd hoe we naar God kunnen luisteren. Ook al gaat het soms mis moeten we doorzetten en deze fouten kunnen wij zien als leerpunten. Dit is een onderdeel wat mij veel heeft aangesproken dat weekend. Ook al zit het soms tegen en zien we dingen gebeuren waar we zelf geen verklaring voor hebben mogen we nooit opgeven. En al helemaal niet de beloftes die God ons heeft gegeven.

In de bijbel staan enorm veel beloftes die God aan aan ons geeft. Aan de hand van een bijbelteksten probeer ik jullie te bemoedigen om altijd God voor ogen te houden.

Goede Tijden en Slechte tijden

Vaak lukt het ons niet om in de slechte tijden en alles wat ons maar tegen zit God te ontmoeten. Wij zijn dan te veel met ons zelf bezig en wat allemaal niet goed gaat. Maar kunnen wij deze situaties ook zien zoals God deze ziet? dit klinkt misschien raar, maar voor God zijn veel situaties leermomenten voor ons zelf. Het kan ons inzichten geven, maar de toekomst die God voor ons in gedachte heeft staat in het teken van hoop.

Jeremia 29;11 – Mijn plan met jullie staat vast spreekt de Heer. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk. Ik zal je een hoopvolle toekomst geven.
Waarom zouden we dan in een slecht situatie bij de pakken gaan neerzitten als we weten dat god in één van zijn beloften zegt dat hij een hoopvolle toekomst aan ons zal geven.

2 Korintiërs 1;3 – Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, de Vader die zich over ons ontfermt, de God die ons altijd troost.
Als we dan in een situatie zitten waar we ons verrot voelen en alles niet meer gaat zoals wij willen dat het gaat of misschien gehoopt hadden moeten we weten dat God er altijd voor ons is om troost te bieden die wij nodig hebben.

Psalm 103;3-5 – Hij vergeeft u alle schuld, Hij geneest al uw kwalen, Hij redt uw leven van het graf, Hij kroont u met trouw en liefde, Hij overlaadt u met schoonheid en geluk, uw jeugd vernieuwd zich als een aderlaar.
Als er in situatie zich heeft voortgedaan waarvan je weet dat je schuldig bent geweest, wees dan niet bang om je dan weer terug te keren naar God. Hij is er om je te vergeven en overlaad je met alles wat goed voor je is. Hij komt in belofte na welke hij noemt in de bijbel. Hij zal ons de trouw en de liefde geven. We kunnen dus echt in elke situatie bij hem terecht.

Succes verzekerd

Als wij aanhouden en God zullen volgen dan zullen wij van succes worden verzekerd. Als wij allemaal nu eens zouden doen wat Jezus ons zou zeggen dan zouden er zoveel meer wonderen hier te zien zijn en dan zou Gods werk nog meer zichtbaar worden.

Als je dan wel tegenslagen hebt, is dit een leerproces. Je kunt er alleen maar beter van worden. Door onze moeilijkheden heen kunnen wij een beter mens worden, als wij maar vertrouwen op God. de invloed die wij krijgen van de mensen in deze wereld moeten wij proberen los te laten en ons te laten beïnvloeden door God.
Spreuken 16;3 – Vertrouw bij je werk op de Heer, en je plannen zullen slagen.
In alles wat wij doen, vertrouw op de Heer dat Hij het tot het goede zal leiden en betrek hem daar ook in.

Jesaja 40;30,31 – Jonge strijders worden moe en raken uitgeput, zelfs sterke helden struikelen, maar wie hoopt op de Heer krijgt nieuwe kracht: Hij slaat zijn vleugels uit als een aderlaar, Hij loopt, maar wordt niet moe, Hij rent maar raakt niet uitgeput.
Bij iedereen komt het voor dat we uitgeput zijn van het strijden en dat we niet meer kunnen een doodmoe zijn. Iedereen herkent die momenten in zijn of haar leven God is de gene die ons de energie zal geven om door te gaan.

Matteüs 17;20 – Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen de berg zeggen: verplaats je van hier naar daar! En dan zal hij zich verplaatsen. Niets zal voor jullie onmogelijk zijn.
Daarnaast is het voor mij ook moeilijk geweest om te geloven dat gebed voor mensen echt hulp. Maar ons geloof maakt juist het onmogelijke mogelijk. Iets waar ik tijdens het connect weekend het besef van kreeg.

Wie hoop predikt, kan moeilijkheden verwachten en wie Gods liefde verkondigd kan rekenen op tegenstand.

Psalm 34;18,19 – De Heer hoort de kregen van rechtvaardigen, Hij bevrijdt hen uit de nood, gebroken mensen is de Heer nabij, Hij redt wie zwaar worden getroffen. Hij draagt ons en is ons in onze gebrokenheid nabij en redt de gene wie het zwaar getroffen hebben.
Hij is bij ons als het leven ondraaglijk lijkt.

Overladen met cadeau’s

Stel je niet terughoudend op, want Hij wil onze diepste verlangens vullen.
Psalm 45; 18,19 – Allen die hem aanroepen is de HEER nabij, die hem roepen is vast vertrouwen. Hij vervult het verlangen van wie hem eren, Hij hoort hun klacht en komt te hulp.

Bij God kom je in principe niets te kort. Hij zal je geven wat we nodig hebben, en geven waar je om vraagt. Misschien wel een van de bekendere bijbelteksten
Matteüs 7;7 – Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan.

Romeinen 8; 32 – Zal Hij, die zijn eigen Zoon niet heeft gespaard, maar hem omwille van ons allen heeft prijsgegeven, ons met hem niet alles schenken?

Daarnaast moeten wij ook niet opgeven om God elke keer opnieuw te gaan zoeken. Want in de bijbel staat:
Hebreeën 11;6 – Wie hem zoekt zal door hem worden beloond.

God overtreft alles en iedereen

Jesaja 77;8,9 – Mijn plannen zijn niet jullie plannen en jullie wegen zijn niet mijn wegen – spreekt de HEER. Want zo hoog als de hemel is boven de aarde, zo ver gaan mijn wegen jullie wegen te boven, en mijn plannen jullie plannen.

Gods geloften voor mij

Ook al maak je steeds dezelfde fout, zijn geduld raakt nooit op.
Psalm 103;8 – Liefdevol en genadig is de HEER, hij blijkt geduldig en groot is zijn trouw.

Soms hebben wij van die momenten als wij onzeker zijn en dat mensen om ons heen een bepaalde mening over ons hebben. Maar we hoeven ons zeker niet te laten intimideren door mensen, want God is bij ons. We hoeven niet bang te zijn.
Hebreeën 13;5;6 – Hij heeft immers zelf gezegd: ‘Nooit zal ik u afvallen, nooit zal ik u verlaten’. zodat we vol vertrouwen kunnen zeggen: ‘De Heer is mijn helper, ik heb niets te vrezen. Wat zouden mensen mij kunnen doen?’.

Met Jezus om ons heen zijn we nooit alleen en hoeven we niet bang te zijn.
Een nummer wat ik hier heel erg mooi op vindt aansluiting is opwekking 760 – Wie vrees ik nog

Hoe gaan jullie om met uitdagingen en moeilijkheden in je leven?

With Love, x
Suzan

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s