Believe | Bijbel

Schermafbeelding 2014-09-08 om 19.48.19De bijbel is het belangrijkste materiaal en bezit wat wij als christenen kunnen hebben. Een boek dat ons leven, leven geeft. Maar ook richtlijnen om te leven en hoe we kunnen handelen. Er staan veel voorbeelden in over hoe Jezus leefde. Hij is immers ons grote voorbeeld, en we willen niets anders doen, dan proberen op hem te lijken.

Als we de bijbel willen snappen en begrijpen dat moeten we onze geestelijke hart open. Als we dit niet doen kunnen we de bijbel niet snappen, en ook de richtlijnen van Gods koninkrijk niet. Maar hoe zet je nu je geestelijke hart open? Als je bijbel gaat lezen, helpt het om van te voren te bidden. Bidden voor wijsheid en uitleg van wat je gaat lezen. Dat je zult gaan snappen wat er staat, en dat je er wat mee kant. Vraag ook of de de ogen van je hart mogen worden geopend en je geestelijke ogen. En vraag of de Heilige Geest in jou wilt komen. Je weet dat hij natuurlijk bij je is, maar het is belangrijk om het niet alleen te doen en om onze vader hier in te betrekken, want zonder hem zullen we niet snappen wat er staat.

In de bijbel staat het volgende

6. Elke schrifttekst is door God geïnspireerd en kan gebruikt worden om onderricht te geven, om dwalingen en fouten te weerleggen, en om op te voeden tot een deugdzaam legen  [2 Timotieüs 3;17]

De bijbel is dus niet zomaar een verzonnen boek. Het is een boek dat God gemakt heeft, en het kan gebruikt om onderwijs aan ons te geven. Zo kunnen we, als we op het verkeerde pad lopen, door de bijbel te lezen weer op het goede pad komen, en zien wat God in de bijbel zegt over bepaalde situaties.

Als je de bijbel niet gebruikt kun je scheef gaan lopen. Een ieder van ons is gezalfd om de bijbel te begrijpen. Er zullen altijd mensen om ons heen zijn die ons allemaal dingen proberen wijs te maken. Maar het beste wat we kunnen doen, is de bijbel er bij te pakken en te kijken wat de bijbel er over zegt. Want dat boek is de waarheid.

11. Volksgenoten zullen elkaar niet meer hoeven te onderwijzen, men zal elkaar niet meer hoeven te zeggen: “Ken de Heer!”, want allen zullen mij kennen, van klein tot groot. [Hebreeën 8;11]

We hoeven elkaar niet te onderwijzen, want dat doet God zelf door de bijbel heen, We moeten het wel zelf onderzoeken. De wijsheid wordt gegeven door de Heilige Geest, en door hem uit te nodigen zullen we de bijbel gaan begrijpen.

10 God heeft ons dit geopenbaard door de Geest, want de Geest doorgrondt alles, ook de diepten van God. 11 Wie is in staat de mens te kennen, behalve de geest van de mens? Zo is alleen de Geest van God in staat om God te kennen. 12 Wij hebben niet de geest van de wereld ontvangen, maar de Geest die van God komt, opdat we zouden weten wat God ons in zijn goedheid heeft geschonken. 13 Daarover spreken wij, niet op een manier die ons door menselijke wijsheid is geleerd, maar zoals de Geest het ons leert: wij verklaren het geestelijke met het geestelijke. [1 Korinitiërs 2;10-13]

Dit geestelijk boek moeten we met onze geestelijk ogen lezen. Het gaat er om dat we gevoed worden. De Heilige geest wil het ons openbaren als we iets niet snappen. We mogen vragen om wijsheid, want we hoeven niet alles in een keer te snappen. Soms duurt het langer, of moeten er bepaalde gebeurtenissen zich voordoen willen we snappen wat er in de bijbel staat, of onze ogen zijn toch nog niet helemaal geopend. Ook dat zal de Heilige Geest aan ons laten zien.

14 Daarom buig ik mijn knieën voor de Vader, 15 die de vader is van elke gemeenschap in de hemelsferen en op aarde. 16 Moge hij vanuit zijn rijke luister uw innerlijke wezen kracht en sterkte schenken door zijn Geest, 17 zodat door uw geloof Christus kan gaan wonen in uw hart, en u geworteld en gegrondvest blijft in de liefde. 18 Dan zult u met alle heiligen de lengte en de breedte, de hoogte en de diepte kunnen begrijpen, 19 ja de liefde van Christus kennen die alle kennis te boven gaat, opdat u zult volstromen met Gods volkomenheid. [Efeziërs 14-19]

We hebben wel als christenen elkaar nodig om op te bouwen. Waarom het belangrijk is om met christenen om te gaan, is omdat zij leven uit de geest, en leven vanuit het woord dat geschreven is door de geest en onze vader in de hemel.

Praktisch: Ik probeer mijn blogposts die ik maak praktisch te maken zodat jullie ook wat kunnen uitvoeren en er wat mee kunnen. Als jij het lastig vind om bijbel te lezen, probeer dan de bidden, en te vragen om een openbaring, dat je geestelijke ogen geopend mogen worden en je zult begrijpen wat er staat. Als je vragen, kun je ze gerust stellen hier onder de comments, dan probeer ik ze te beantwoorden!

 

Advertenties

2 gedachtes over “Believe | Bijbel

  1. In het begin was ik wat sceptisch over de post die betrekking hadden op het geloof. Sinds ik zelf (weer) actiever bezig ben met het geloof, kan ik alleen maar zeggen hoe dankbaar ik ben voor deze posts. Het helpt me helder te kijken en denken als ik even vast loop. Heel erg bedankt dat jij je geloof met ons wilt delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s