Believe | Vervolgde Christenen

Schermafbeelding 2014-07-07 om 19.08.42Afgelopen week heb ik naar een verhaal mogen luisteren van Open Doors. Ik kende de organisatie, maar eigenlijk wist ik niet zo goed wat ze deden. Open Doors is een christelijke organisatie, het ondersteunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of worden onderdrukt. Ze vertelden hoeveel christenen er eigenlijk worden vervolgd. En ik schrok. Het zijn er namelijk 100 miljoen. Dus gewoon 100.000.000 christelijke mensen worden vervolgd vanwege hun geloof! Wij leven in een land waar alles mogelijk is, waar we vrij mogen zijn in welk geloof dan ook, maar hier schrok ik echt van. Ik wil jullie graag wat meer laten zien, en vertellen over wat Open Doors onder andere doet, en wat mijn bevinden hier van zijn.

Open Doors is dus een christelijke organisatie die opstaat voor de vervolgde christenen. Maar wat is nou een vervolgde christen? Bij vervolging kan je aan verschillende manieren denken. Bijvoorbeeld aan doodmarteling, concentratiekampen, verstoten worden door de familie enzovoort. In Nederland leven we in een vrij land, waar dit niet eens wordt toegestaan, en waar we dit soort dingen niet tegen komen. Oke, er zijn wel kleine onderdelen wat ook onder vervolgde christenen vallen, maar niet op het hoogste niveau van martelingen.

Wat Open Doors, onder andere doet om de vervolgde christenen te helpen is:

  • Bijbels brengen
  • Studie & Praktische hulpverlening
  • bemoediging bij vervolging en lijden
  • In vrije wereld voorlichting geven zodat ze kunnen meeleven

Het laatste punt is wat ze afgelopen week ook bij ons hebben gedaan. Ze hebben ons kennis laten maken met de vreselijke situaties.

Schermafbeelding 2014-07-07 om 19.09.08Op dit plaatje zie je de Top 10 van de landen, waarde christelijke vervolging het extreemst is. Ook werd er vertelt dat wij als buitenstaanders bijvoorbeeld de Malediven zien als een super mooi vakantie land, maar deze staat gewoon op nummer 7 van de christelijke vervolging.

Er is tijdens deze avond wat meer in gegaan op de landen Noord-Korea, en Irak, om zo een beeld te krijgen van wat er in die landen allemaal gebeurd, en om te zien wat te verschillen zijn.

Noord-Korea

Noord Korea is een land wat al vanaf 2002 op nummer 1 staat van de Christelijke vervolging. Het land heeft een leider, die ik persoonlijk zelf niet kan waarderen.  Kim Jong-Un is de leider op dit moment en hij ziet zich zelf als een God. Noord-Korea is het meest gesloten land. Ze zonderen zich eigenlijk een beetje af van de wereld, en proberen echt een wereld op zich zelf te zijn. De jonge leider ziet zich zelf als een God en doet waar hij zin in heeft, maar dat is niet het christendom. Daar heeft hij het niet zo op. Wat ik dan wel weer bijzonder vindt, is dat het christendom wel blijft groeien in Noord-Korea. Dit komt omdat de mensen die geloven zo standvastig zijn in hun geloof, het gewoon niet los laten! En als ze sterven dan sterven ze met een glimlach voor Jezus op hun gezicht.

Er werd in een filmpje door een vrouw verteld dat ze als christen de lucht niet mochten zien, want wij christenen zien dit als de hemel. Ze moesten naar beneden kijken. Naast dit incident zijn er veel meer martelingen die de christenen moeten voortduren. Toch blijven ze vast houden aan de liefde van onze vader.

Irak

God is eigenlijk in Irak begonnen. Abraham die leefde in Irak. Het land Irak is verdeeld in twee delen. Je hebt het Arabische gedeelte, en het Koerdische gedeelte. In het Koerdische gedeelte daar spreken ze ook een andere taal, maar toch is het een land. Er wonen gigantisch veel moslims. Als je naar de bevolking kijkt, dan is ongeveer 5-10% maar christen daar, en het overgrote deel is moslim. In dit land zijn er ook twee soorten Christenen. Je hebt Christenen die er mee zijn geboren, waarvan de ouders en de familie ook christen is, of je hebt Moslim background believers. Dit zijn Christenen die door hun familie worden verstoten en ze niet meer wil hebben, omdat ze een christen zijn geworden.

De theoretische moslims willen alle christenen het land uit hebben. Ze moeten vertrekken, anders worden ze vermoord. In Nederland zijn we vaak bang voor de moslim, maar eigenlijk moeten we juist van ze houden. De moslims wordt ook geleeerd of verteld dat er in het Westen allemaal Christenen wonen. Zoals Nederland, als je kijkt naar Amsterdam, heb je de prostitutie, of er wordt drugs gebruikt, homo zijn is toegestaan enzovoort. Dit is ook het beeld dat wordt geschept bij de Moslims. Ze denken dat de Christenen dus op die manieren leven. Dat is een van de redenen waarom ze er niks meer te maken willen hebben.

ISLAM, heeft ook een engelse betekenis gekregen: ”I Sincerely Love All Moslims”. Ze missen eigenlijk alleen de liefde van Jezus.

Voor background beliegers geldt dat de familie ze niet meer wil hebben. In sommige gezinnen wordt er zelfs gezegd ”Je bent dood voor ons”. Een vrouw vertelde dat door haar familie de keus werd gesteld, of je kies voor het christendom als gevolg dat ze geen contact meer mag hebben met haar familie, of kies je voor de familie en ben je een geheime christen.  Zij heeft uiteindelijk de dappere stap durven te zetten om voor haar geloof te kiezen, met gevolg dat ze dus de deur uit werd gegooid. Toen haar zusje was overleden, mocht ze niet op de begrafenis komen, waar ze uiteindelijk wel is heen gegaan. Ze kwam terug met kneuzingen en gebroken rib. Zo heftig, dat je de liefde voor je eigen kind kan afsluiten, door dat diegene een andere keus maakt dan hun eis is.

Het grootste deel van de in de Koran staat komt overeen met de Bijbel. In de Koran wordt Jezus gezien als een profeet, die eigenlijk niet meer was dan dat, maar bij ons is hij de meester van alles.

Dit zijn slecht 2 voorbeelden van 2 landen waar christelijke vervolgen een grote rol speelt. Ik was erg geschrokken van deze avond, omdat ik niet wist dat het allemaal zo erg was. Het heeft op mij zo’n grote impact gehad, dat ik het moest delen. Het is belangrijk dat meer mensen hier van af weten, wat er gebeurd met de christenen die worden vervolgd. Ik heb zelf ook een boek gekocht dat heet ”Geheime Gelovigen”, wat een waargebeurd verhaal is over moslims die zich bekeren tot het christendom. Ik zal binnenkort als ik hem uit heb hier ook wat over gaan schijven.

Als jou dit verhaal heeft geraakt, wil ik je aansporen om hier voor te gaan bidden. Deze mensen zeggen zelf dat ze het gebed van ons voelen, en het is ook hard nodig.

Wil je Open Doors steunen klik dan hier.

Ik hoop dat het jullie net zo hard geraakt heeft als mij, en ook een steentje bij dragen, op je eigen manier. 🙂

With Love, Suzan

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s