Verzorging | Dagelijkse Gezichtsverzorging

Ik kreeg een aantal aanvragen over gezichtsverzorging. Vandaag heb ik een artikel voor jullie met antwoord op de vraag : Hoe verzorg ik mijn gezicht? Er zijn een aantal stappen die ik eigenlijk standaard gebruik om mijn gezicht goed te reinigen. Er zijn verschillende merken die je voor je gezichtsverzorging gebruik, let daarbij wel goed op welke type huid jij hebt, en koop dan ook de producten die voor dit huidtype zijn gemaakt. Lees verder om te zien wat ik dagelijks gebruik.

Even goed om te zeggen, is dat je dit zowel ’s ochtends als ’s avonds moet doen. ’s avonds omdat je de hele dag waarschijnlijke make-up hebt gedragen, en ’s ochtends omdat je, je gezicht zo lekker wakker maakt en op fris. Ook ’s nachts heeft je gezicht het te voortduren.

 

Als eerst is het belangrijk dat je, je gezicht goed reinigt. Dit kun je door middel doen van een make-up remover of een reinigingsmelk. Zelf raad ik het af om make-up remover te gebruiken voor je hele gezicht. Het product kan er voor zorgen dat je gezicht uitdroogt, omdat het best wel een heftig is voor de huid. Je huid kan zelfs een beetje ruw worden. Je kan overigens de remover prima voor alleen je ogen gebruiken. Zelf gebruik ik een reinigingsmelk. Ik heb hier een Cleansing Milk van het huismerk van Kruidvat staan, die ik een tijd lang heb gebruikt. Zelf ben ik nu helemaal over gegaan op extenso van de schoonheidsspecialiste maar dat is best duur. Volgens mij is deze grote fles ook maar €1,99. Deze reinigingsmelk kan je ook prima voor je ogen gebruiken.
Je doet een klein beetje op je hand en masseert dit over je gezicht heen. Zorg dat je alle plekjes hebt gehad. Als je klaar bent met wassen/masseren van je huid met de melk, pak je een washandje met lauw/warm water. Absoluut geen koud water. Dit zorgt er namelijk voor dat je poriën dicht gaan zitten en dan kan het vuil mee de poriën in worden genomen waardoor je pukkeltjes kunt krijgen. Maak de washand goed nat en haal de reinigingsmelk van je gezicht af. Als je denkt dat het er allemaal af is spoel je de washand goed uit en ga je nog een keer goed over je gezicht om het overige er af te halen.

De volgende stap die je doet is tonic aanbrengen over je gezicht. Je pakt een watten schijfje of een watten bolletje en daar doe je wat Tonic op. En met dit watje ga je over je hele gezicht. Het zorgt er voor dat de overige vuiltjes van je gezicht afgehaald worden. Vooral de lastige plekjes precies naast je neus zijn soms lastig. Laat dit even goed opdrogen.

Als laatste pak je ’s ochtends de dag crème en als je gaat ’s avonds gaat slapen de nacht crème. Doe een klein beetje op je vinger. Dat is meer dan genoeg. Voor de dag en de nacht crème geldt dat je een goede crème gebruikt die aansluit bij het type huid dat je hebt. Dit kan soms wat testen zijn, maar na een aantal dingen gebruikt te hebben weet je wel wat je huid kan hebben en aan kan. Zorg er voor dat je de crème goed verdeelt over je hele gezicht, neem hierbij ook een deel van je nek/hals mee.

En dat was het. De 2daagse gezichtsroutine die ik gebruik. Ik gebruik deze producten niet meer maar heb het wel een tijd gedaan. Ik heb deze producten laten zien, omdat dit wel producten zijn die ik jullie kan aanraden.

Ik hoop dat jullie er weer wat aan hebben gehad, en ik ben erg benieuwd naar jullie routines!

liefsx, Suzan

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s